MÉG TÖBB INFORMÁCIÓ A Q10-RŐL

A Q10 egy nélkülözhetetlen építőeleme a szervezetünknek: nélküle nem működnének megfelelően az egyes biokémiai folyamatok és szervezetünk megbetegedne. Éppen ezért lényeges, hogy pótoljuk ezt az anyagot, hogy a sejtjeinkben mindig a megfelelő mennyiség legyen jelen. Ezt megtehetjük külső forrásból: a lazac, a szaírdínia, a makréla, a marhaszív, a marhamáj és a tojás is sokat tartalmaz belőle, de ma már tabletta formájában is hozzájuthatunk. Ugyanakkor a sejtek önmaguk is elállítják ezt az anyagot, ehhez azonban vitaminokra és ásványi anyagokra van szükségük.

Még több információ a Q10-ről...

Hiánya több okból is kialakulhat: ha nem viszünk be elegendő mennyiségben vitamint és nyomelemet, akkor szervezetünk nem képes előállítani a megfelelő mennyiséget. A stressz, a szellemi és fizikai igénybevétel során többet használunk fel belőle, ilyenkor pótlása mindenképp szükséges. A különböző zsírcsökkentő gyógyszerek is csökkenthetik a Q10 mennyiségét, mivel az zsírban oldódó vegyület.

Legnaagyobb hatását a szabad gyökök lekötésében fejti ki, vagyis legfontosabb szerepei közé tartozik a szabadgyökök lekötése, amivel lelassítható a sejtek öregedési folyamatai és megelőzhetőek a rákos megbetegedések. Megfigyelések alapján segít a falósejtek aktívabb hatékonyságának kialakulásában, gátolva ezáltal a daganat terjedését, ill. áttétek képződését. Másrészt krónikus, és egyben súlyos fertőzésekben (pl. AIDS) megfigyelték a Q10 hatására javuló klinikai állapotot, ill. társ-szövődmények kialakulásának csökkenését.

Legnagyobb hiányát a szívbetegségek esetében mutatták ki. E betegségek során sok szabad gyök keletkezik, amik megbontják az érfal-belhártya integritását, elősegítik zsír és mész lerakódását az érfalon belül, amik aztán nőnek, megrepednek, és fokozott vér-olvadékonyságot kiváltva helyileg előidézik az éren belüli vérrög képződését. A koenzim hatása fokozható, ha E-vitaminnal és béta-karotinnal együtt szedjük. Ugyanakkor ellensége a túl zsíros étkezés.

Q10 optimális mennyisége

egészséges embereknél napí 10-30 mg az energiatermelés fokozására és a betegségek megelőzésére.
sportolóknak a Colgan Intézet ajánlása alapján napi 30-60 mg adható, ami jelentősen növeli teljesítményüket.
terápiás céllal a szakirodalom szerint napi 120-360 mg.
terhes és szoptató anyák ill.vér alvadás gátlógyógyszert fogyasztók a CoQ10 szedése előtt kérjék ki orvosuk véleményét.

Koenzim Q10 termékek

Q10 100 mg 60 kapszula(BioTech USA)

Q10 100 mg 60 kapszula (BioTech USA)

Természetes forrásokból nyert, extra minőségű Q10 koenzimet tartalmaz.

Ár: 4990 Ft
Megnézem

Vitaking Koenzim Q-10gélkapszula 100mg 30db

Vitaking Koenzim Q-10 gélkapszula 100mg 30db

A Q-10 koenzim egy időskori csodaszer. Már 2-3 heti kezelés után látványos eredményt lehet elérni kondícióban és teljesítő képességben.

Ár: 3320 Ft
Megnézem

Herbiovit Q10 H2O Vitallágykapszula 60db

Herbiovit Q10 H2O Vital lágykapszula 60db

Vízben oldódó Koenzim-Q10-et tartalmazó lágyzselatin kapszula

Ár: 4850 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!