MÉG TÖBB INFORMÁCIÓ A Q10-RŐL

A Q10 egy nélkülözhetetlen építőeleme a szervezetünknek: nélküle nem működnének megfelelően az egyes biokémiai folyamatok és szervezetünk megbetegedne. Éppen ezért lényeges, hogy pótoljuk ezt az anyagot, hogy a sejtjeinkben mindig a megfelelő mennyiség legyen jelen. Ezt megtehetjük külső forrásból: a lazac, a szaírdínia, a makréla, a marhaszív, a marhamáj és a tojás is sokat tartalmaz belőle, de ma már tabletta formájában is hozzájuthatunk. Ugyanakkor a sejtek önmaguk is elállítják ezt az anyagot, ehhez azonban vitaminokra és ásványi anyagokra van szükségük.

Még több információ a Q10-ről...

Hiánya több okból is kialakulhat: ha nem viszünk be elegendő mennyiségben vitamint és nyomelemet, akkor szervezetünk nem képes előállítani a megfelelő mennyiséget. A stressz, a szellemi és fizikai igénybevétel során többet használunk fel belőle, ilyenkor pótlása mindenképp szükséges. A különböző zsírcsökkentő gyógyszerek is csökkenthetik a Q10 mennyiségét, mivel az zsírban oldódó vegyület.

Legnaagyobb hatását a szabad gyökök lekötésében fejti ki, vagyis legfontosabb szerepei közé tartozik a szabadgyökök lekötése, amivel lelassítható a sejtek öregedési folyamatai és megelőzhetőek a rákos megbetegedések. Megfigyelések alapján segít a falósejtek aktívabb hatékonyságának kialakulásában, gátolva ezáltal a daganat terjedését, ill. áttétek képződését. Másrészt krónikus, és egyben súlyos fertőzésekben (pl. AIDS) megfigyelték a Q10 hatására javuló klinikai állapotot, ill. társ-szövődmények kialakulásának csökkenését.

Legnagyobb hiányát a szívbetegségek esetében mutatták ki. E betegségek során sok szabad gyök keletkezik, amik megbontják az érfal-belhártya integritását, elősegítik zsír és mész lerakódását az érfalon belül, amik aztán nőnek, megrepednek, és fokozott vér-olvadékonyságot kiváltva helyileg előidézik az éren belüli vérrög képződését. A koenzim hatása fokozható, ha E-vitaminnal és béta-karotinnal együtt szedjük. Ugyanakkor ellensége a túl zsíros étkezés.

Q10 optimális mennyisége

egészséges embereknél napí 10-30 mg az energiatermelés fokozására és a betegségek megelőzésére.
sportolóknak a Colgan Intézet ajánlása alapján napi 30-60 mg adható, ami jelentősen növeli teljesítményüket.
terápiás céllal a szakirodalom szerint napi 120-360 mg.
terhes és szoptató anyák ill.vér alvadás gátlógyógyszert fogyasztók a CoQ10 szedése előtt kérjék ki orvosuk véleményét.

Q10 100 mg 60 kapszula(BioTech USA)

Q10 100 mg 60 kapszula (BioTech USA)

Természetes forrásokból nyert, extra minőségű Q10 koenzimet tartalmaz.

Ár: 4990 Ft
Megnézem

Vitaking Koenzim Q-10gélkapszula 100mg 30db

Vitaking Koenzim Q-10 gélkapszula 100mg 30db

A Q-10 koenzim egy időskori csodaszer. Már 2-3 heti kezelés után látványos eredményt lehet elérni kondícióban és teljesítő képességben.

Ár: 3320 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Herz Koenzim Q10 60mg 60 db kapszula

Dr. Herz Koenzim Q10 60 mg 60 db kapszula

Q10 koenzimet tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula, E-vitaminnal kiegészítve.

Ár: 3290 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!